5 tips voor nà die zalige vakantie. Bye bye post-vakantie-dip.

 

Toegegeven, ik heb die titel vooral gekozen omdat ik nogal geloof in self fulfilling prophecy. Je weet wel, dat van ‘als ik er maar heel hard in geloof, zal het zo gaan’; of ‘ik kan het mezelf misschien wel wijs maken’.

Dus, tadaa. Hier dé manier om fluitend die hoop was te sorteren en terug tot de orde van de dag over te gaan.

Ochja, dat van die was sorteren is al een eerste dip-tip: sorteer die al op vakantie. Dan kan de inhoud van 1 waszak (of reistas die je daarvoor opgevorderd hebt) meteen de machine in. Geen wasplaats – en bij uitbreiding keuken – vol hoopjes was. Niet stilstaan bij ‘och, juist, dat is de vlek op die fleece na die heerlijke kaasfondue in de hut’. Of, ‘och, zo’n veeg op die skibroek van zoonlief, wanneer zou dat gebeurd zijn?’ Niets van dat. Gewoon: inhoud zak, machine in. Klaar.

(Tot de machine klaar is, en de volgende zak wacht. Uiteraard.)

 

Kijk,  hier moeten we gewoon door. Die was, dat uitpakken. En neen, dat maakt ook mij niet blij. Maar als dat het enige ambetante is van – of liever nà – een vakantie, dan neem ik dat er graag bij.

Want al de rest is fun!

 

20190307_093828
Ik kijk alsof het niét zo is, maar toch: al de rest is fun.

 

Ziehier nog enkele echte dip-tips!

 

Update je bagagelijst, of beter: maak er een versie van in excel, of een ander programma waarmee je graag werkt. Of in een apart notitieboekje genaamd “Bagagelijsten”.

Door nà de vakantie nog eens naar je lijst te kijken, kun je die verder ‘finetunen’ (die 6 fleeces voor de kids waren dit jaar misschien te veel, maar wat als het écht koud was geweest? Ok, volgende keer 4). Ik zeg maar iets.

 

– Herinner je je die geweldige stopplaats onderweg nog, of weet je welke parkeerplekken (lees toiletten) absoluut te mijden zijn? Noteer het nu! Of een goed etappehotel, B&B onderweg,… Je zal jezelf dankbaar zijn. Bij een volgend tripje, snif. Ook handig kunnen vertrek-, aankomst- en stoptijden zijn. Je kan dus een soort van referentiekader maken (“vorig jaar vertrokken we zo laat, stopten we zo veel keer, etc…”). Al is het maar om zeurende kids op de achterbank te smoren met ‘binnen 3 kwartier is er een leuke stopplaats’.

 

Hou dus per vakantie een ‘oldschool’ of digitale map bij (op je one-drive, in Evernote, voorlopig in je Bullet Journal, of jaaah, in een échte map met info over de bestemming,…).  Noteer telkens enkele ervaringen, aanraders, do’s en don’ts.

Mét eventueel ook dat ene bonnetje van die zalige lunch of het plannetje met skipistes. Gewoon, omdat het je nu blij maakt, en ongetwijfeld opnieuw blij maakt de volgende keer je die map opent. En wat betreft die info, is het niet voor jezelf, dan misschien voor vriendjes of familie die ooit dezelfde bestemming willen verkennen (en die gun je toch nét zo’n supervakantie).

 

– Ondertussen is de was droog 😉

Hou het skigerief samen, en berg het samen op. De skibroeken, thermisch ondergoed, skikousen, eventueel ook bivakmutsen en skihandschoenen (tenzij je kinderen graag van brandweerman spelen, dan worden die laatste 2 wel meer gebruikt). Een reistas vol familieplezier, zo de zolder op. Gebruik wel afzonderlijke (zip-lock)zakjes: skikousen kids, skikousen ‘wij’, thermisch ondergoed 4jaar/6 jaar,…

Want, plots sneeuwt het enkele dagen, liggen de Ardennen onder een wit tapijt. Kriebelt het dat het niet meer te doen is… en wil je weg. Nu meteen!  Dan heb je in no-time die tas met alle ski-essentials.

Of is het gewoon makkelijk dat 1. die skibroeken niet een jaar lang in de weg liggen in de respectievelijke kleerkasten en 2. je bij je volgende ski-avontuur toch al niet op zoek moet naar al die skibroeken, al die thermische onderlijvekes en zo meer….

 

Maak metéén dat fotoboek of doe een bestelling van foto’s. Je heimwee naar die zalige avonden-bij-het-haardvuur, intensieve ski-afdalingen of pure relax-wandelingen zal iets zoeter smaken…

 

 

IMG-20170228-WA0029
Als je enkel de sneeuw hoort… (wil dat zeggen dat onze kleine tarzans even uit de buurt zijn. Ook eens leuk)

 

 

– Hoofd leeggemaakt? Misschien kun je die nieuwe drive gebruiken om thuis nog even aan de slag te gaan. Echt, het is nu het moment om enkele andere prioriteiten op je lijst aan te pakken (een gaatje boren hier, een verstelwerkje daar). Zo scoort op-vakantie-gaan nog bonuspunten ook: ‘Zie eens welke energie die vakantie ons gaf’ en ‘Die berglucht doet een mens toch deugd’.

 

En vanaf nu, uitkijken naar die volgende trip… en dàt, is eigenlijk nog de beste tip.

IMG-20190307-WA0047
Skiën met zoonlief… wie genoot het meest?

4 gedachten over “5 tips voor nà die zalige vakantie. Bye bye post-vakantie-dip.

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: