Voorbereid, de zomer in.

   

“Waarom toch?” denk ik in juni wel meer (ongeveer 6 keer per dag).

Waarom toch moet nú net die sportdag, schoolreis, schoolfeest, uitstap gepland worden?

En waarom toch moeten de warme maaltijden nu al stoppen, 2 volle weken voor de vakantie.

In tijden van tegemoet komen aan bovenstaande én WK-gerelateerde activiteiten, voel ik enige druk.

En dan hebben we hier nog geen studenten, en ligt de tijd dat ík moest verbeteren ook al even achter mij.

En toch, is het druk.

 

Ik verklaar me nader. Ik ben nogal een gewoontedier. In onze drukke bezigheden, hou ik ervan een beetje regelmaat te scheppen. En regelmaat is voor ons niet tsjak tsjak tsjak dit en dat, met de klok als scheidsrechter. Verre van zelfs. Regelmaat is voor mij: dat heerlijke ochtendlijke patroon van halfslapende jongens, die moeilijke beslissing over welke ontbijtkorreltjes het worden, ruzie om de kledij, achtervolging om tanden te poetsen. Die dagelijkse routine. Heerlijk. Tot en met mei.

 

En begin juni begon het. Dié dag: sportschoenen aan, dàn weer sandalen aan, dan weer géén sandalen maar stevige dichte schoenen.

En we gaan verder: vanaf maandag geen warme maaltijden meer, dus bokes mee. Vandaag dan: geen bokes mee, want ze gaan op restaurant (hoe cool is dat trouwens).

 

Dus elke juni-ochtend loop ik een lijst af als was ik een office manager (hmm, wat ik hier thuis eigenlijk ben, maar kom). En ’s avonds ploeter ik me door de avondshift: die moet nog boterhammen eten, die nog warm. En met manlief weet je nooit… die zal misschien wel/niet/bokes/warm/veel/weinig willen eten. Ochja, en ik pas mij wel aan, of wat dacht je? Dus dààr moet ik dan een lijn in vinden. Ik ben flexibel, ik ben Practical Joke maar ik heb ook mijn limieten. En die valt eind mei. Echt, juni is wat je noemt: te veel van ’t goede.

Teken aan de wand: ik bestelde nog eens Hello Fresh boxen. Ik had echt geen zin om een menu op te stellen voor zo’n weken. Dus nu, zie ik wel wat wie ’s avonds eet. genoeg in huis. En trouwens, die breuklijn warm/boterhammen is zo passé.

20180621_105322
office-management in Korbeek-Dijle

 

En ja, die juni-drukte voelen die vossenjongen hier ook. Ze zijn ofwel door het dolle heen ofwel opgedraaid, dus daar gaat mijn ochtend met halfslapende tafelgenoten. Actie, en wel nú meteen, want we gaan op schoolreis/sportdag/restaurant met de klas. Jihaaaa.

 

Maar hé, hoe gaat het ondertussen bij jou?

En durf jij het al… denken aan de zomervakantie?

 

Mij houdt het recht. Werkelijk, recht! Mijn uitlaatklep is lijstjes maken, en laat die reis-lijstjes nu mijn favorieten zijn.

En wat dat betreft, deel ik hieronder een checklist voor jullie aankomende vakantie.

Juni, sorry, maar voor mij mag het nu al juli zijn!

 

 • Internationale reispas, ID en Kids-ID nog lang genoeg geldig?

 

 • Reisverzekering (voor ziekte, repatriëring, auto-bijstand)

 

 • Autowegenvignet nodig? Wij zijn Suisse-lovers dus voor ons is dat al een gewoonte. Info over wegenvignetten en andere do’s en don’ts op de weg vind je op https://www.vab.be/nl/info-en-diensten/wegeninfo/europa

 

 • Registreer je eventueel op https://travellersonline.diplomatie.be. Mocht er iets gebeuren in het land waar je verblijft, word je op de hoogte gebracht.

 

 • Vaccinaties in orde? In dat geval ga je écht ver weg: lucky you 😉

 

 • In Mastercard-tijden hou ik van old-school buitenlandse biljetten, als je buiten de euro-zone reist uiteraard. Reserveer dus wat bij de bank. En dan heb je ook een reden om nog eens een bankkantoor binnen te stappen.

 

 • Of ga op zoek naar die buitenlandse munten van de voorbije jaren.

Wij verzamelden ondertussen een leuk potje Zwiterse franken. Ik hou alle munten per land bij in een zakje. En die zakjes komen in een ‘heilige doosje’. Als ik dat hier zie staan in onze bureau word ik altijd een beetje warm vanbinnen. Reizen, hmmmn en centjes. Hmmm-hmmm.

 

 • Medicatie nodig, of toch graag een voorraadje voor je op vakantie vertrekt?

Ik heb geleerd dat onze kleine net dàn een oorontsteking krijgt. En ik sinusitis. Bespreek wel even met huisarts en/of apotheek wat je kan meenemen en vanaf wanneer je op eigen houtje start met medicatie. We houden van DIY maar toch ook van een beetje correct advies.

 

 • Als je toch in de apotheek bent: haal ondertussen een extra voorraadje zonnecrème. Wat betreft zonnecrème: die smeer je enkel dik genoeg als je er genoeg van hebt. Right? Mijn bescheiden mening over zonnecrème: je kan er niet genoeg hebben.
20180419_123806
Klaar voor de zomer
 • En echt serieus, kijk eens naar de voorraad zwemgerief, ondergoed, kousen,              t-shirts… voor elk gezinslid. Genoeg om – jihaaa – 2 weken te overbruggen? Ondertussen ook zwembandjes en watersandalen checken. Want ook daar kunnen ze uitgroeien.

 

 • En dan nog… Laders voor de dvd-spelertjes in de auto zoeken. Playlists opstellen. Bedenken van tijdverdrijvers voor in de auto. Brainstorm over alle varianten op: om het eerst 10 groene auto’s (serieus, vorig jaar vond manlief werkelijk 5 tractors op de weg).

 

 • Inpakken, de auto inladen en genieten doe je dan maar op je eigen manier 😉
20170630_161610
Ready. Set. Go.

 

Zelf nog aanvullingen?

Post ze maar hieronder.

 

En nu ploeter ik nog juni verder door, en wens ik je een geweldige zomer!

Een gedachte over “Voorbereid, de zomer in.

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: