Meen je dat? Zijt gij zot?

“Meen je dat? Zijt gij zot?”

Aldus de reactie van een recente gesprekgenoot, toen ik vertelde dat ik vaak het land doorkruis naar een klant.

Want inderdaad. Er zijn organizers overal te lande. Het duurde even voor het beroep hier van de grond kwam (die Vlaamse klei, you know). Maar nu hoef je maar even te googelen, of door IG te scrollen en je komt ‘ons’ tegen. Home organizers. Professional organizers. Organizing coaches. Opruimcoaches.

(Brr, dat laatste. Zo beschrijf ik mezelf nooit. Opruimen vind ik namelijk ook niet leuk, believe me or not. Doe ik zélf liefst zo weinig mogelijk. Opruimen is ook niet het doel de coaching. Overzicht wel. Zo, ik heb weer even m’n punt gemaakt. Hah).

Ik ga niet beweren dat je er onder elke kerktoren één vindt, een organizer. Maar het klopt dat je niet persé een organizer van de andere kant van ’t land moet laten opdraven.

Het moét niet. Neen. Je vindt er gegarandeerd dichter bij huis.

Maar het kan dus.

Als ik een mail krijg of een vraag via mijn contactformulier, dan is het pas in laatste instantie dat ik check of informeer vanwààr die persoon is.

Misschien checkt die persoon ook niet vanwaar ík ben, haha. Eens je me hoort praten is er vaak een vermoeden dat ik ergens onder een kerktoren in de verre Vlaanders woon.

Peuuut. Wrong.

Ok, mijn West-Vlaamse roots is niet weg te steken. Ik zou ook niet weten waarom. Ons schattig, dartel nageslacht speekt intussen met een aantrekkelijk Vlaams-Brabant accent, waaraan ik nooit ga kunnen tippen.

Maar als inwijkeling in Bertem, is dàt hier mijn nieuwe thuis. Eerlijk. Een prachtig stukje tussen Leuven en Brussel.

En ook: lekker centraal.

Dus, of ik nu een klant heb in Kortrijk, Knokke, Hasselt of ’t Stàd ? ’t Is gewoon maar een ritje, jong.

We zijn maar een rit van mekaar verwijderd. ’t Is maar dat je het weet.

Belangrijker dan afstand – en ok, kilometers die vergoed worden, maar vooral uren in de auto – vind ik die klik. Die match.

Klinkt wollig hé: klik, match.

Maar eigenlijk is het dàt: “Ja, ja, jaaaa. Joú wil coachen. Jou wil ik het opnieuw laten aanpakken. Jou wil ik inzichten geven om het hierna zélf te kunnen.”

Ik weet héél zeker dat anderen (collega’s, coaches, ondernemers of gewoon de man in de straat of bepaalde gespreksgenoten, dus) misschien vinden dat ik zot ben.

En mogelijks ben ik dat ook wel, ja.

Ik laat mij nu eenmaal liever leiden door drijfveren die minder met logica te maken hebben. Shock! Een organizer is niét de verpersoonlijking van redelijkheid en gematigdheid. Hell no!

Ik laat mij namelijk vaker leiden door m’n gevoel.

Als ik een klant hoor, zie of spreek; en ik die klik voel, dan heb er vaak meteen goesting in.

En ga ik nooit voorstellen om een collega dichterbij te consulteren. Heeft dat met eergevoel te maken? Bitter weinig denk ik. Want als ik merk dat de hulpvraag niét in mijn beroeps- of vakgebied ligt, verwijs ik uiteraard wél door.

Locatie is gewoon een non-issue.

Als mensen bij míj terecht komen, willen ze gewoon gecoacht worden door mij. Aan de slag gaan met mij. Ja toch? Dat klinkt misschien naïef of hooghartig (in dat geval, unsubscribe je maar, haha).

Maar oh boy, ben ik eventjes content dat niét iedereen met mij wil in een coaching stappen. Fieuw.

Want dat zorgt ervoor dat ik gewoon zalig mezelf kan zijn, en dat die eveneens zalige klanten dus ook goed weten wie ze in huis pakken (enkel m’n woonplaats kunnen ze soms niet inschatten, hihi).

En dankzij de berichten en stories die ik deel op social media, én met nieuwsbrieven als deze en vorige dus, voelen klanten ook die klik. It’s a match. It’s a go.

Want eerlijk: verwacht je een rustige, gematigde, nuchtere organizer? Sorry.

Hier was ik niet op de werkvloer hé, maar op een zalige familiereünie.
Jep, onder een West-Vlaamse kerktoren.

Welja, nuchter, je weet wel wat ik bedoel. Op de werkvloer, altijd. Uiteraard. Na m’n uren, kan ik dat niet beloven. Lol.

Wat ik écht wil zeggen: wil je een organizer met pit, die wel eens durft te confronteren wanneer het nodig is. Uitdagen ook. Die schop onder je kont en al. Coachen dus. Maar ook een organizer die bovenal betrokken is, waardeert en motiveert.

Jep, dan kan ik wel iets voor je betekenen.

Ik vind het geweldig dat ik dàt van de daken kan schreeuwen: ik hoef niét iedereen als klant.

Neen gij, eerlijk. Geef mij ook maar die dame met een hoek af. Met goesting, stijl, drive, die veel wil. Maar misschien ook mínder wil. Die zoveel doét. Teveel doet misschien. En niet alle balletjes in de lucht kan houden.

En dàt is niet meer dan normaal.

Als ik zo’n dame handvaten en inzichten kan geven (want ja, coaching is méér dan tips geven) om geleidelijk aan én op verschillende vlakken terug overzicht te krijgen. Dan ben ik content. En rij ik met véél plezier het land rond.

Hoe klanten dan bij mij terecht komen? Vooral van horen zeggen. Hah, toch nog een beetje gelijk onder de kerktoren. En dan beginnen ze me te volgen, op mijn blog, facebook en Instagram.

Getest en goedgekeurd, als het ware.

Want ik wil als klant ook wat het best bij míj past. Zoals pakweg olijfolie of dagcrème. Niet zomaar wat dus. Maar wat ík wil. Wat bij mij past.

Krek hetzelfde trouwens, wanneer ik zelf ook kies voor een coach of een ondernemer. Niet zomaar iemand. Maar iemand met wie ik een klik voel.

Voel jij het nu ook?

Die klik. Die match. Die goesting om met Practical Joke aan de slag te gaan?

Je weet nu toch al een beetje wie je in huis haalt. Haha.

Ohja, ik rij graag het halve land rond. Maar even dit. Ik zag ook de mogelijkheden in van dat World Wide Web, en ik hou de intakes en kennismakingsbabbels nog even virtueel.

Ik merkte – eerlijk op mijn communiezieltje, ah die kerktoren toch – dat the virtual way nét zo goed lukt om tot de kern te komen. Of tot het doel te komen dat jij voor ogen ziet, maar begot niet weet hoe te bereiken.

En ik weet ondertussen – getest en goedgekeurd – dat ook jij die Practical Joke-energie zal voelen, zelfs mét een scherm tussen ons in.

Het is bovendien een makkelijke manier om mekaar te leren kennen. Een plan maken en verdere afspraken vastleggen lukt immers net zo goed via Zoom & friends.

Het organizen aan huis doe ik vanaf nu ook wel weer. Mét aandacht voor afstandsregels en stuff.

Maar hé, ook virtueel coachen doe ik nog steeds.

Virtueel coachen én koffie drinken. Kan ik.

Die Quick Win coachings wierpen al hun vruchten af. In anderhalf uur krijg je inzichten mee. En ja, ook tips. Tips op maat, uiteraard. Geen standaardgedoe. Ik hou ook zélf niet van standaarddingen.

Via het contactformulier kun je me makkelijk bereiken.

Ga je voor een Quick Win coaching: online, snel, tips-op-maat, en waarbij je zélf aan de slag gaat? Of eerst liever een intake? Waarbij we jouw gewenste doel finetunen, een plan van aanpak bepalen, met het oog op een intensievere coaching, virtueel of bij jou thuis?

Stuur me een bericht, dan we prikken een moment.

En ik weet gewoon dat we een fantastische match zullen zijn.

En dan, kunnen we samen véél bereiken. Zot veel bereiken.

Fijn weekend daar,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: