Dat WAS je vakantie… 6 tips voor de terug-naar-huis-inpak en de was achteraf

Er zijn van die zekerheden…

inpakken vóór je op vakantie vertrekt is opmerkelijk leuker dan de boel inpakken om terug naar huis te gaan.

20180713_093807
Het minst leuke deel van de vakantie: de terug-naar-huis-inpak

Zelfs al was het een zalige vakantie.

Maar goed, het moet gebeuren, en dat is hoe ik het aanpak:

 

✔️ Plan het inpakken nog voor het echt moét.Dus daarna nog plenty of time voor ander leuks: een tochtje, een aperitief, een etentje,… na het inpakken.

In ons geval was dat raclette met Appenzeller-digestiefjes achteraf. Dat hadden we verdiend.

 

✔️ Beperk je tot wat basics voor die laatste avond, nacht, ochtend en reis-naar-huis.

Dus een outfit (eentje extra voor onze kleine knoeiers), toiletgerief, papieren,… en voorzie hiervoor een reistas, en wat extra zakken (is altijd meer dan je denkt  😉 )

Je weet wel, die natte flessen douchegel en shampoo, de tandenborstels. Ochja, en je schoenen, de was van de laatste dag,… En dat wil je toch niet allemaal samen in 1 zak steken 😉

Ochja, denk eraan om tijdig de dvd-spelertjes/Ipad’s op te laden. Je weet wel waarom.

 

✔️ Indien je met de auto op vakantie bent, kun je dan alvast de auto inladen.

Voorzie nog wel plaats voor de laatste zakjes. Je weet wel, wat ik hierboven beschreven heb. Ik merk dat manlief steeds iets ontspanner is eens die koffer mooi ‘gepuzzeld’ is.

Want – please, zeg dat je het herkent – die hele boel van 10 dagen vakantie terug in de reistassen en koffers proppen is toch niéts in vergelijking met die zakken in de koffer steken. Ahum. Ik laat hem in de waan.

 

✔️ Sorteer ter plekke reeds de vuile was.

Je weet wel, gewoon zoals je het anders thuis doet. En in plaats van in een wasmand of in de machine doe je dat hele boeltje in een stoffen zak of een reistas.

En, plooi de vuile was terug op. Ok, niet elk paar kousen, of ondergoed, maar doe dat wél met de grote stukken. Het bespaart je plaats in je valies. Serieus.

Thuisgekomen, laad je de inhoud van een tas meteen in de wasmachine. Het verzacht de pijn bij thuiskomst toch een beetje.

Of, nog beter, als je een wasmachine ter plekke hebt: doe de was dààr al. Het verzacht de pijn bij thuiskomst vermoedelijk nog méér.

 

20180713_093747
Sorteren en opplooien… en straks nog een leuke avond

 

✔️ Pak de niet-gedragen kledij – want het was bij ons weer van dat: dubbel zo veel mee dan dat we nodig hadden – in in afzonderlijke zakjes. En dan kan dat thuis gewoon weer in de kast. Ik ben fan van Eagle Creek inpaksystemen, en na het getransporteer zitten er niet méér kreuken in onze kledij dan als ze thuis gewoon uit de kast komen.

Ik hoor wel eens ‘Ik was alles als het uit de valies komt, zelfs al is het niet gedragen’. Dat doe ik dus niét. Ik heb wel wat beters te doen als ik terug kom uit vakantie (en me worstel door de vuile was).

Ieder doet wat hij of zij wil natuurlijk. Maar denk aan jezelf, en aan – vergeef me deze meligheid – het kostbare water. En bedenk gewoon dat propere was wassen simpelweg absurd is. 😉

 

✔️ En nu je toch bezig bent, hou bij in een lijst, in een documentje,… wat je effectief gedragen hebt. Of toch bij benadering. Hoeveel shorts en t-shirts wel en niet? Hoeveel fleeces, zwembroeken,…

Ok, het ene jaar is het andere niet. Het waren voor ons nu weer 10 heerlijke dagen zon. En eens regen en sneeuw kan altijd in de bergen… maar ik mispak me er elk jaar aan: te veel warme en regenkledij. Welja, gewoon te veel in ’t algemeen. Zelfs al heb ik een lijst op mijn laptop staan. Ik kijk er elk jaar naar, zie staan: 10 t-shirts en pak er toch 15 in.

De intentie is er, nu nog de toepassing 😉

Achja, zolang alles in de auto kan, zeker? Sorry, schat!

20170630_161610
Zolang alles in de tassen én in de koffer kan 😉

 

Wie nog op vakantie mag vertrekken, veel plezier!

 

En nu de was gedaan is, geniet ik nog na. Volop!

Liefs, Joke

 

DSC_1419 (2)

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Dat WAS je vakantie… 6 tips voor de terug-naar-huis-inpak en de was achteraf

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: